снимка: БулфотоКакви са очакванията за летния сезон от нас: 40 процента

...
снимка: БулфотоКакви са очакванията за летния сезон от нас: 40 процента
Коментари Харесай

Конфедерацията на българския туристически бизнес: Около 40 процента от родните хотели няма да отворят този сезон

снимка: Булфото

Какви са упованията за летния сезон от нас: 

40 % от хотелите няма да одобряват туристи през това лято и ще останат затворени. Миналия месец заетостта на легловата база е била сред 3 и 5 на 100, през юни ще доближи до 25 на 100, а от юли се чака 60 % претовареност на леглата в хотелите, заяви Румен Драганов от Конфедерацията на българския туристически бизнес, предава БНР.

От организацията упорстват изцяло да отпаднат всички ограничавания за влизане на туристи от страните от Европейския съюз, Англия, Русия и Израел, както и да отпаднат PCR тестванията и при идването на туристите от прилежащите балкански страни.

Полина Карастоянова формулира още от предложенията на Конфедерацията на българския туристически бизнес:

„ Подкрепа на българските самолетни компании, с цел да могат незабавно да поемат евентуалния интерес, който известието, че отпадат рестриктивните мерки, ще създаде. И в допълнение - карантинните хотели, във всеки главен основен туристически комплекс да бъде избран хотел за тази цел и разноските за неговата прехрана за сезона да бъдат поети от страната. Сезонът, в случай че тези две условия не бъдат изпълнени, има всички шансове да бъде провален от наша страна “

Според Полина Карастоянова държавните почивни станции могат да играят ролята на карантинни хотели. Сред останалите оферти от организацията са продължение на програмата „ 60 на 40 “ до края на годината, основаването на опцията ваучерите за храна да бъдат употребявани и за туристически пътувания.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР